Зошто такси возилата во светот најчесто се жолти?

Едно од првите жолти такси возила што ги користел Џон Херц за својата такси компанија во Чикаго, пред повеќе од 100 години Во Лондон, на пример, такси возилата отсекогаш биле црни и тие се традиција што прераснала во вистинска икона на градот. Зошто [...]

Најскапото такси возење во историјата

Без малку 80.000 британски фунти чинело возењето со такси што траело цели 15 месеци и било долго преку 70.000 километри. Сепак, иако таксиметарот покажал олкава сума на крајот, патниците не морало да ја платат сметката. Тројца пријатели од В. Британија го п [...]

Наскоро…

Апликација со која ќе заштедите на време и пари. GoTaxi е апликација за нарачка на такси преку еден клик и наплатата може да ја извршите преку кредитна картичка. Со премиум услугите кои ги нудиме, се прилагодивме на сите патнички барања. Очекувајте н [...]