Врзете се, полетуваме: дали наскоро ќе се возиме со летечко такси?

Првиот дрон способен да превезува луѓе е претставен на саемот за потрошувачка електроника CES 2016 во Лас Вегас. Го направи кинеската компанија Beijing Yi-Hang Creation Science & Technology и го нарече Ehang. Кинескиот Ehang почна од примената во филмск [...]